Vrouwenweekend

Voel jij ook de behoefte om even weg te zijn, je geloof te delen met andere vrouwen en jezelf te laten inspireren? Dan is het vrouwenweekend van Elan echt iets voor jou! Van vrijdagavond tot en met zondagmiddag kun je genieten van een weekend vol zingen, gebed, inspirerende sprekers en bijzondere ontmoetingen met vrouwen van allerlei kerkelijke achtergronden.

Het eerste Ontmoetingsweekend is achter de rug! Zie de nieuwspagina voor een terugblik.

Zie jij onze website voor het eerst? Lees hieronder de aankondiging voor het weekend dat net achter de rug is. Wie weet iets voor jou volgend jaar?

Van 15 tot en met 17 maart 2024 ben je van harte welkom bij het Elan Ontmoetingsweekend in Valkenburg aan de Geul. Midden in de prachtige heuvels van Zuid Limburg ligt dit sfeervolle stadje, dat beroemd is vanwege onder meer de mergelgrotten en de markante kasteelruïne. Tijdens dit weekend, dat twee weken voor Pasen plaatsvindt, gaan we met spreker Dirk de Bree aan de slag met het thema: Door alles heen. We wandelen een stukje met Jezus mee richting Jeruzalem en beleven zijn bijzondere ontmoetingen met allerlei mensen. Welke boodschap heeft Hij voor ons? En wat betekent het om Hem te volgen? Dit weekend biedt je een mooie kans om in de 40-dagen even stil te staan bij de impact van het Paasverhaal.

Vijf goede redenen om naar het Ontmoetingsweekend te komen:
 1. Zet een weekend apart om te investeren in je relatie met God
 2. De ideale manier om in de 40-dagentijd echt even met Pasen bezig te zijn
 3. Kom tot rust in de prachtige heuvels van Zuid Limburg
 4. Verblijf in een 4*-hotel in het prachtige sfeervolle Valkenburg
 5. Ontmoet andere christelijke vrouwen met goede gesprekken en gezelligheid
Hampshire Hotel Voncken

Programma

Het Ontmoetingsweekend start op vrijdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 u en op zondagmiddag zijn we ca 15.30 u klaar. Lees hier meer over het programma.

verbergen

Ons programma vindt plaats in de Kloosterkerk, aan de rand van het centrum, waar je zo de heuvels in wandelt. Als je kiest voor overnachting ter plaatse verblijf je in Hampshire Hotel Voncken, een comfortabel en stijlvol 4*-hotel in het centrum van Valkenburg, met uitzicht op de kasteelruïne. Vanaf het hotel is het slechts 5/6 minuten wandelen naar de kerk. Ideaal om even tussendoor een frisse neus te halen!

Vrijdagmiddag vermijden we graag de spits en ontvangen we jou tussen 14.00 en 16.00 uur in Hampshire Hotel Voncken, met koffie/thee en -natuurlijk- echte Limburgse vlaai. Een heerlijk begin van jouw weekend! Informeel krijg je vast uitleg over het weekend en tips voor de vrije momenten. Daarna check je (indien geboekt) in bij het hotel en ben je helemaal klaar voor het weekend. Aan het begin van de avond kun je zelf Valkenburg verkennen en wat eten op eigen rekening. Daarna ontmoeten we je graag rond 20.30 uur in de Kloosterkerk voor de aftrap van het weekend, waarbij we kort het thema vast even aanstippen. Zaterdagochtend wandel je na het ontbijt door het centrum van Valkenburg naar de kerk, waar we het programma gaan vervolgen met samenzang, gebed en verdieping op het thema. Aansluitend is het mogelijk om nog even in groepen of 1 op 1 verder te praten over wat je hebt gehoord of gelezen. In de kerk krijg je een lunch aangeboden, waarna je de zaterdagmiddag vrij te besteden hebt. Pak je moment en geniet van je vrijheid! Zo kun je er even tussenuit om te wandelen en te winkelen, maar misschien kies je liever voor verdieping bij een van onze extra workshops. Of ga je voor een meditatieve wandeling in de groene heuvels in de buurt? Vergeet niet om even bij de swaparoo langs te gaan en te kijken of er iets leuks voor je bij zit.

Zaterdagavond zien we je graag in het hotel voor een heerlijk 3-gangen diner. Hoe we de avond daarna verder vormgeven, is nog een verrassing. Ben je katholiek en wil je in de avond graag een mis bijwonen? Voor of na het diner is hier de gelegenheid voor. Zondagochtend is er opnieuw een samenkomst in de Kloosterkerk, hierbij zijn de gemeenteleden van de Protestantse gemeente te gast. Men vindt het heel bemoedigend om dit met ons te beleven en wij vinden het ook fijn om hen te ontmoeten. Aansluitend is er weer een lunch en mogelijkheid voor gesprek, maar je kunt ook kiezen voor stilte en gebed. Zondagmiddag ronden we het Ontmoetingsweekend af en kunnen we tijdens de reis naar huis hopelijk terugkijken op een weekend vol inspiratie, gezelligheid en goede gesprekken. Als je in het midden van Nederland woont, kun je zondag rond het avondeten alweer thuis zijn.

Belangrijk om te weten

Momenteel zitten we volop in de voorbereidingen van het weekend. Elan is nieuw, wil je ons meehelpen om bekendheid te krijgen? Om het weekend mogelijk te kunnen maken hebben we een minimum aantal van 75-100 vrouwen nodig om uit de kosten te komen. Spreekt dit weekend je aan? Deel het vooral met je vriendin, je zus en gemeentelid. Volg ons op Instagram en Facebook, dan blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen. En wacht vooral niet te lang met boeken, want de kerk is niet heel groot. Vol = vol. Dus meld je snel aan en beleef met ons een onvergetelijk weekend!

Praktische informatie

Datum: Vrijdag 15 t/m zondag 17 maart 2024
Spreker: Dirk de Bree
Muziek: Judith Koedoot
Plaats: Valkenburg aan de Geul
Locatie: Kloosterkerk Valkenburg
Hotel: Hampshire Hotel Voncken

Kloosterkerk Valkenburg

Weekendkaart zonder overnachting is inclusief:

 • Alle programma-onderdelen, van vrijdag tot en met zondagmiddag
 • Tips voor activiteiten in de omgeving
 • Op vrijdagmiddag koffie/thee met Limburgse vlaai
 • Op zaterdag en zondag een lunch in de kerk
 • Op zaterdag een 3-gangen diner
 • Op diverse momenten koffie en thee

Weekendkaart met overnachting is inclusief:

 • Alles zoals benoemd hierboven
 • Overnachting in een een-, twee- of driepersoonskamer, inclusief ontbijt
 • Toeristenbelasting voor 2 nachten

Niet inbegrepen bij de prijzen:

 • Parkeerkosten (ca € 12,50 per 24 uur)
 • Reisverzekering (te boeken via Elan of verplicht zelf te regelen)

Meer informatie over sprekers, muziek en programma-onderdelen zullen de komende tijd hier op de website en via social media worden gedeeld.